- reklama -
Suroviny
1 porce
- 150 g domácího Seitanu nudličky
- 200 g mražené čínské zeleniny
- 1 PL koření Sečuánská pánev
- 1/2 ČL Kari
- 1/2 ČJ pálivé papriky
- 1/2 ČJ sladké papriky
- 1/2 ČL kurkumy
- 2 PL vody nebo kdo má rád Sojové omáčky
- 2 PL olivového oleje
- sůl dle chuti
- 1 ČL kukuřičného škrobu
- 1,5-2 dcl vody
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si do mističky připravíme marinádu: Voda nebo sojovka,veškeré koření,sůl a olej pěkně promícháme a přidáme Seitan. Nejlépe i den předem,ale mě stačilo 30 minutek než se mi uvařila rýže.
-
Poté rozpálíme pánev a vložíme namarinované Seitan nudličky, které se snažíme předtím trošku vymačkat,nebo jen nechat trošičku okapat,aby nám zbyla ještě marináda. Pěkně opražíme a vyndáme z pánve.
-
Na tu samou pánev vložíme zeleninu a také pěkně orestujeme.
-
K zelenině přidáme Seitan nudličky(promícháme),zbylou marinádu(kterou jsme zředily 1,5-2dcl vody a přidaly kukuřičný škrob)a necháme minutku zavařit. Krásně se nám vše spojí.
Kuchařka: Monuska