Segedínský salát

74
- reklama -

Suroviny

300 g sterilovaného bílého zelí
300 g měkkého salámu
140 g kyselých okurek
50 g sterilované papriky
menší cibule
plátek slaniny (uzeného bůčku)
lžička mleté papriky
200 g majonézy
lžička cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.


    Zobrazit celý recept

  2. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v ještě horkém tuku prohřejeme papriku, aby pustila barvu.

  3. Po vychladnutí vmícháme spolu s majonézou do salátu a podle chuti dosolíme a osladíme.

  4. Před podáváním necháme dobře vychladit.

Poznámka od kuchařky

Původní recept: http://www.pekarnomanie.cz/

Nakládané papriky mám svoje, bílé, určitě by šly nahradit nudličkami kapie.

Měkký salám je dobré koupit samozřejmě kvalitnější, obyčejný junior nebo výrobní salám nepoužívám už roky.