Segedínský guláš z PH

85
- reklama -

Suroviny

500 g vepřové plece
500 g kysaného zelí
1 velká cibule
250 ml smetany
50 g mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
1/2 lžíce uzené papriky
vývar (cca 350 ml)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme obě papriky a zalijeme 250 ml vývaru. Čtvrtinu zelí si dáme stranou a zbytek přidáme do pomalého hrnce k masu. Zapneme na HIGH.

  2. Po třech hodinách vmícháme mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru. Je-li už maso dostatečně měkké, vyndáme ho a provaříme omáčku minimálně 20 minut, jinak vaříme do změknutí. Na závěr přidáme zbytek zelí a zjemníme smetanou.

Poznámka od kuchařky

Segedínů je tady již hodně, ale v kategori Pomalý hrnec ještě nebyl.