
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- 500 g kysaného zelí
- 1 velká cibule
- 250 ml smetany
- 50 g mouky
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1/2 lžíce uzené papriky
- vývar (cca 350 ml)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme obě papriky a zalijeme 250 ml vývaru. Čtvrtinu zelí si dáme stranou a zbytek přidáme do pomalého hrnce k masu. Zapneme na HIGH.
-
Po třech hodinách vmícháme mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru. Je-li už maso dostatečně měkké, vyndáme ho a provaříme omáčku minimálně 20 minut, jinak vaříme do změknutí. Na závěr přidáme zbytek zelí a zjemníme smetanou.
Poznámka od kuchařky
Segedínů je tady již hodně, ale v kategori Pomalý hrnec ještě nebyl.
Kuchařka: maris









