
- reklama -
Suroviny
1 porce
- asi 150 g hovězího srdce
- 150 g kysaného zelí
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička celozrnné mouky na zahuštění
- asi 1 dcl Rama Cremefine na vaření
- 1/4 kostky masoxu
- 1/2 malé cibule
- chilli paprička (nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na lžičce oleje si orestujeme cibulku a na ní na kostičky nakrájené srdce.
-
Chvíli restujeme, přidáme červenou papriku a zalejeme vodou. Použijeme tlakový hrnec.
-
Dusíme asi 20 minut, pak otevřeme, přidáme zelí, uzavřeme a dusíme ještě 20 minut.
-
Po otevření tlakového hrnce přidáme masox, popřípadě dosolíme a zahustíme 1dcl Ramy Cremefine, ve které rozkvedláme lžičku celozrnné mouky.
-
Podáváme s celozrnným poečivem.
Poznámka od kuchařky
Ráno jsem věděla, že budu dělat klasický segedin pro zbytek rodiny a přemýšlela jsem, jak si upravit srdce. A tak mne napadlo, že to není špatný nápad a fakt jsem se docela s chutí nacpala.
Kuchařka: JanaDorazinova