Segedinský guláš z hovězího srdce

58
- reklama -

Suroviny
1 porce

asi 150 g hovězího srdce
150 g kysaného zelí
1 lžička mleté papriky
1 lžička olivového oleje
1 lžička celozrnné mouky na zahuštění
asi 1 dcl Rama Cremefine na vaření
1/4 kostky masoxu
1/2 malé cibule
chilli paprička (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na lžičce oleje si orestujeme cibulku a na ní na kostičky nakrájené srdce.

  2. Chvíli restujeme, přidáme červenou papriku a zalejeme vodou. Použijeme tlakový hrnec.

  3. Dusíme asi 20 minut, pak otevřeme, přidáme zelí, uzavřeme a dusíme ještě 20 minut.

  4. Po otevření tlakového hrnce přidáme masox, popřípadě dosolíme a zahustíme 1dcl Ramy Cremefine, ve které rozkvedláme lžičku celozrnné mouky.

  5. Podáváme s celozrnným poečivem.

Poznámka od kuchařky

Ráno jsem věděla, že budu dělat klasický segedin pro zbytek rodiny a přemýšlela jsem, jak si upravit srdce. A tak mne napadlo, že to není špatný nápad a fakt jsem se docela s chutí nacpala.