Segedinský guláš (v remosce)

245
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g hovězího zadního masa
400 g cibule
400 ml vývaru (i z kostky)
500 g sladkokyselého zelí
200 ml smetany na vaření 10% (bez laktózy)
3 lžíce oleje
1 lžička mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou necháme za občasného míchání zesklovatět.

  2. Vmícháme maso a jakmile se ze všech stran osmahne, poprášíme ho paprikou, dáme bobkové listy, nové koření, mírně osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme maso doměkka.

  3. K téměř měkkému masu přidáme nadrobno nakrájené zelí a společně dodusíme Šťávu zjemníme smetanou. Pro dietnější způsob můžeme místo smetany zvolit 200 g bílého jogurtu.

  4. Podáváme s knedlíkem, vařenými bramborami nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně“

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/