![Segedínský guláš s kuřecím masem a houbami_5ff743a35154b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/segedinsky-gulas-s-kurecim-masem-a-houbami_5ff743a33f9c4.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g kuřecích prsou
- 1 kysané zelí
- ½ hlávky bílého zelí
- hrst sušených hub
- hl. mouka
- máslo (olej)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 lžíce ml. sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 1 kelímek smetany 12%
- 1 masox
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme máslo (olej), na kterém osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, posypeme paprikou, ještě krátce opečeme, zalijeme asi 1 l vývaru. Přidáme zbylé koření, houby a vaříme cca 10 min.
-
Přidáme kysané zelí bez nálevu a vaříme dalších cca 20 min. Poté přidáme ještě nakrájené hlávkové zelí (je měkké dříve).
-
Mírně zahustíme vodou a moukou. Na závěr vlijeme smetanu a ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Kuchařka: Lucie Tulackova