Segedínský guláš s kuřecím masem a houbami

87
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g kuřecích prsou
1 kysané zelí
½ hlávky bílého zelí
hrst sušených hub
hl. mouka
máslo (olej)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
2 lžíce ml. sladké papriky
2 bobkové listy
1 kelímek smetany 12%
1 masox

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme máslo (olej), na kterém osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, posypeme paprikou, ještě krátce opečeme, zalijeme asi 1 l vývaru. Přidáme zbylé koření, houby a vaříme cca 10 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme kysané zelí bez nálevu a vaříme dalších cca 20 min. Poté přidáme ještě nakrájené hlávkové zelí (je měkké dříve).

  3. Mírně zahustíme vodou a moukou. Na závěr vlijeme smetanu a ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.