Segedínský guláš s krůtím masem

108
- reklama -

Suroviny
1 porce

150 g krůtího masa
250 g kysaného zelí
100 g kysané smetany 8 %
100 g cibule
1 g olivového oleje
sůl
červená paprika sušená
drcený kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme.

  2. Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do měkka, dle potřeby podlijeme vodou.

  3. Ke konci dušení přidáme druhou polovinu zelí a dokořeníme podle chuti. Na závěr přelijeme smetanou a prohřejeme.

  4. Recept je vhodný jako oběd. Při redukční dietě podáváme bez přílohy! Při udržování hmotnosti můžeme podávat s bramborovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22letých zkušeností.