Segedínský guláš

202
- reklama -

Suroviny

1 velká cibule
4 stroužky česneku
kousek másla či sádla
vepřové maso cca 400-500 g (může být plecko, kýta nebo co doma máte)
kmín
smetana (12% stačí, když jsem neměla dala jsem půlku 30%)
mletá paprika (dávám sladkou i pálivou)
kdo má rád ostřejší tak 1/2 chilli papričky
1 sáček zelí (jeden sáček, já dávala domácí)
sůl
pepř
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Na másle či nejlépe sádle osmažíme cibulku a na kousky nakrájený česnek dozlatova, přidáme na kostky nakrájené posolené a popepřené maso a smažíme, těsně před tím, než budeme podlévat přidáme mletou papriku, kmín a podlijeme vodou. Já přidávám hned zelí (bez vody, nebo můžete trošku nechat – dle chuti) a necháme dusit asi 30-40 minut, dokud není zelí a maso měkké.

  2. Nakonec přidáme smetanu, měla by stačit asi půlka a ještě chvíli necháme povařit, pokud je potřeba tak sůl a pepř popř. cukr, záleží na kyselosti zelí, kdo chce může si segedín zahustit (např. trošku vody s moukou), ale podle mě není potřeba:)
    Podáváme s chlebem či knedlíkem.