- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 1/2 kg vepřové plece
- 0,5 kg libovějšího bůčku
- sádlo
- jedna sklenka sladkokyselého zelí
- dvě velké cibule
- červená mletá paprika
- pepř
- sůl
- kmín (drcený)
- Masox
- smetana
- kroupy
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle, přidáme maso na malé kostky. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Ochutíme kořením. Vaříme nejlépe v papiňáku.
-
Po uvaření (ne úplném rozvaření) přidáme zelí a ještě asi 20 minut povaříme. Dáme masox a zahustíme smetanou s moukou. Poté přidáme předem uvařené kroupy a nakonec asi dva stroužky česneku. Podáváme s rohlíkem či houskovým knedlíkem.
Kuchařka: Zana26