Segeďák

275
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

1/2 kg vepřové plece
0,5 kg libovějšího bůčku
sádlo
jedna sklenka sladkokyselého zelí
dvě velké cibule
červená mletá paprika
pepř
sůl
kmín (drcený)
Masox
smetana
kroupy
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle, přidáme maso na malé kostky. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Ochutíme kořením. Vaříme nejlépe v papiňáku.


    Zobrazit celý recept

  2. Po uvaření (ne úplném rozvaření) přidáme zelí a ještě asi 20 minut povaříme. Dáme masox a zahustíme smetanou s moukou. Poté přidáme předem uvařené kroupy a nakonec asi dva stroužky česneku. Podáváme s rohlíkem či houskovým knedlíkem.