- reklama -
Suroviny
- Na 4 květy:
- slané kynuté těsto z 500 g mouky
Postup přípravy receptu
-
Z každého kusu těsta uděláme bulku a asi 5 minut necháme odpočinout.
-
Bulku rozválíme na kratší bagetu, nůžkami jí ihned šikmo odstříhneme kratičký začátek a konec a celou bagetu pak šikmo rozstříháme na 6 dílů. Těchto 6 kousků poukládáme na plech do tvaru kvítku. Dva malé (začátek a koneček původní bagety) spojíme dohromady a uděláme z nich střed květu.
-
Trochou mouky v cedníčku vydatně poprášíme lístky sedmikrásky. Žiletkou každý květ podélně nařízneme do obloučku a necháme nakynout. Poté už jen upečeme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen