Sedmikrásky

47
- reklama -

Suroviny

Na 4 květy:
slané kynuté těsto z 500 g mouky

Postup přípravy receptu

  1. Z každého kusu těsta uděláme bulku a asi 5 minut necháme odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Bulku rozválíme na kratší bagetu, nůžkami jí ihned šikmo odstříhneme kratičký začátek a konec a celou bagetu pak šikmo rozstříháme na 6 dílů. Těchto 6 kousků poukládáme na plech do tvaru kvítku. Dva malé (začátek a koneček původní bagety) spojíme dohromady a uděláme z nich střed květu.

  3. Trochou mouky v cedníčku vydatně poprášíme lístky sedmikrásky. Žiletkou každý květ podélně nařízneme do obloučku a necháme nakynout. Poté už jen upečeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/