Sedlácké fondue

58
- reklama -

Suroviny

kulatý bochník chleba
45 dkg prorostlé slaniny
3 tavené sýry
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 kysaná smetana
olej
pepř
Vegeta
zelená pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z chleba odřežeme vršek a vnitřek vydlabeme. Slaninu pokrájíme na kostičky a osmahneme.


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme smetanu a sýr, přidáme pokrájenou papriku, pažitku, vychlazenou slaninu a Vegetu. Vše promícháme a chleba naplníme směsí.

  3. Dáme na vymaštěný plech. Vedle položíme „vydlabance“, které jsme předtím pokapali tukem ze slaniny. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Jí se bez přílohy a bez příboru.