- reklama -
Suroviny
- máslo
- hladká mouka
- houby
- voda
- vegeta
- mléko
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Z másla a hladké mouky si uděláme jíšku (asi tak z 5 dkg másla).
-
Jíšku opražíme, poté přisypeme hrst krájených a omytých hub, které zlehka opečem
-
Poté zalijeme vodou (záleží na množství hub, já dávám na 2 hrsti hub zhruba 0,75l vody) a vaříme tak dloho, než jsou houby měkké.
-
Poté ochutíme vegetou, přisypeme hrst uvařených těstovin a přilijeme asi 1dcl – 2dcl mléka. Naposledy ochutnáme a podáváme. Naprosto bombastická polévka!
Poznámka od kuchařky
Tuto polévku miluju, je naprosto nenáročná na přípravu a přitom chutná tak báječně!
Kuchařka: happy.lenulka