
Suroviny
podle hladu:-)
- 4 středně velké brambory
- 2 hrnky širokých nudlí (kolínek atd.=větší těstoviny)
- 3 hrnky kysaného zelí
- 1 cibule
- 4 plátky anglické slaniny (nebo uzené krkovice)
- 1 hrnek nakrájené uzené krkovice (nebo angl.slaninu)
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
- (voda na uvaření brambor, těstovin)
- libeček
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme v osolené vodě s přidáním kmínu a potom pomačkáme.
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.
-
Mezitím, co se vaří brambory a těstoviny, osmažíme na pánvi na oleji nakrájenou cibulku, přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 min. do odpaření tekutiny.
-
Samostatně opečeme slaninu, nakrájenou na malé kostky, vmícháme do zelí, přidáme těstoviny, brambory, opepříme, příp. dosolíme, lehce promícháme a nasypeme nakrájený libeček.
-
Na ozdobení slaninu nebo krkovici nařízneme ozdobně do hřebínku a osmahneme na pánvi (můžeme si nachystat při restování slaniny).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: „Hrníčková kuchařka jednoduše“.
Tuším, že to není nic neznámého, ale na Topkách jsem tyto suroviny dohromady nenašla.
Na tu „bídu“ to byla pro nás bašta.









