
- reklama -
Suroviny
2 velké chlapské porce
- 1 malé sterilované zelí (červené nebo bílé)
- 1 středně velká cibule
- 2 jitrnice
- 2 jelita
- 1 bramborové těsto v prášku
- suroviny na jeho přípravu (voda)
- 1 hrst petrželky
Postup přípravy receptu
-
Bramborové těsto připravíme dle návodu a zamícháme do něj posekanou petrželku. Lžičkou ukrajujeme noky a vaříme v osolené vodě.
-
Na pánvi osmahneme jitrnice a jelítka a na vypečeném tuku osmahneme cibulku pokrájenou na jemno. Zelí podusíme bez nálevu s trochou vody v hrnci. Dochutíme, aby bylo kyselejší, ne sladké.
-
Smícháme zelí s cibulkou a noky. Podáváme s jitrnicemi a jelítky.
Kuchařka: k.radulka









