Sebevražda – panenka

103
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g vepřová panenky (kýta, pečeně)
sůl (nebát se pořádně osolit)
nakládaný zelený pepř
Univerzální omáčka:
200 ml majonézy
1-2 kávová lžička Worcesterové omáčky (Lea & Perrins)
1 kávová lžička citronové šťávy
2-3 polévkové lžíce mléka
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smísíme a našleháme suroviny na omáčku.


    Zobrazit celý recept

  2. Vychlazené maso očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

    Maso rozložíme na talíře po celé ploše (bez překrývání), dobře osolíme, nalijeme na ně omáčku (kapáním z polévkové lžíce vytváříme nepravidelné obrazce) a posypeme nakládaným pepřem.

    Podáváme s bílým pečivem.

    Poznámka:
    Prý to není profesionální, ale plátky masa lze zlehka naklepat (mezi foliemi)

Poznámka od kuchařky

Zdroj (upraveno):

http://www.labuznik.cz/recept/sebevrazda/

V původním receptu stojí psáno:

„Na vlastní nebezpečí, stejně jak u klasického tataráku!!! Ale kdo nezkusil…“

*****

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…