![Sebevražda – panenka_5ff6e32bddbb0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/sebevrazda-panenka_5ff6e32bcf4d6.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřová panenky (kýta, pečeně)
- sůl (nebát se pořádně osolit)
- nakládaný zelený pepř
- Univerzální omáčka:
- 200 ml majonézy
- 1-2 kávová lžička Worcesterové omáčky (Lea & Perrins)
- 1 kávová lžička citronové šťávy
- 2-3 polévkové lžíce mléka
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Smísíme a našleháme suroviny na omáčku.
-
Vychlazené maso očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Maso rozložíme na talíře po celé ploše (bez překrývání), dobře osolíme, nalijeme na ně omáčku (kapáním z polévkové lžíce vytváříme nepravidelné obrazce) a posypeme nakládaným pepřem.
Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka:
Prý to není profesionální, ale plátky masa lze zlehka naklepat (mezi foliemi)
Poznámka od kuchařky
Zdroj (upraveno):
http://www.labuznik.cz/recept/sebevrazda/
V původním receptu stojí psáno:
„Na vlastní nebezpečí, stejně jak u klasického tataráku!!! Ale kdo nezkusil…“
*****
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…