- reklama -
Suroviny
8 ks
- 200 g listového těsta
- 300 g kadeřávku
- ½ cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g balkánskeho sýru
- 1 rajče
- 1 vejce
- oregano
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho scedíme a rozmixujeme.
-
Ku kelu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú paradajku, vajce, oregano a soľ. Dobre premiešame.
-
Lístkové cesto vyvaľláme a rozrežeme na štvorce cca 10×10 cm.
-
Na každý štvorec uložíme plnku a zlepíme do trojuholníkov.
Potrieme vajíčkom a pečieme najprv 10 min v rúre vyhriatej na 200°C, potom znížime teplotu na 180°C a dopečieme.
Kuchařka: tejaja