
- reklama -
Suroviny
12 ks
- 1 listové těsto (350 g)
- 1 vajíčko na potření
- Náplň:
- 350 g dýně
- 30 g medu (může být i cukr)
- 50 g máku
- 20 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Maslo rozpustíme v hrnci, pridáme mak a 2 minúty za stáleho miešania povaríme. Vložíme dyňu narezanú na malé kocky, pridáme med a povaríme tak, aby dyňa bola mäkká, ale nerozsýpala sa, aby ostali kocky. Ak je dyňa staršia a má málo vody, podlejeme asi 3-4 lyžicami mlieka. Náplň nesmie byť mokrá. Necháme vychladnúť.
-
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, narežeme na štvorce cca 8×8 cm. Na každý štvorec uložíme časť náplne a šatôčky zlepíme.
-
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do horúcej rúry. Po 5 minútach teplotu stiahneme na 180°C a dopečieme dozlata.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Dyne.
Kuchařka: tejaja