Šašlikový hrnec

63
- reklama -

Suroviny
8-10 dle zdatnosti strávníků

1 kg vepřového masa
1 kg mletého masa mix
0,5 kg uzeného bůčku
0,5 kg cibule
0,5 kg papriky
2 dcl bílého vína
6 polévkových lžic dobrého kečupu
sůl
pepř
koření Adamova žebra

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče nakrájíme na kostky vepřové maso, na něj dáme pokrájenou cibuli, na cibuli pokrájený uzený bůček, na bůček pokrájené papriky a navrch mleté maso.

  2. Každou vrstvu posolíme a okořeníme. Nakonec nalijeme bílé víno a kečup.

  3. Pekáč (zakrytý)dáme do trouby na 1 hodinu, po hodině vše promícháme a znovu dáme do trouby na 1 hodinu.

  4. Troubu jsem měla nastavenou na 170 stupňů, záleží jak komu trouba peče.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží, bramborem nebo jen chlebem.

Recept mám od jedné Jugoslávky žijící v Německu.