
- reklama -
Suroviny
8-10 dle zdatnosti strávníků
- 1 kg vepřového masa
- 1 kg mletého masa mix
- 0,5 kg uzeného bůčku
- 0,5 kg cibule
- 0,5 kg papriky
- 2 dcl bílého vína
- 6 polévkových lžic dobrého kečupu
- sůl
- pepř
- koření Adamova žebra
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče nakrájíme na kostky vepřové maso, na něj dáme pokrájenou cibuli, na cibuli pokrájený uzený bůček, na bůček pokrájené papriky a navrch mleté maso.
-
Každou vrstvu posolíme a okořeníme. Nakonec nalijeme bílé víno a kečup.
-
Pekáč (zakrytý)dáme do trouby na 1 hodinu, po hodině vše promícháme a znovu dáme do trouby na 1 hodinu.
-
Troubu jsem měla nastavenou na 170 stupňů, záleží jak komu trouba peče.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží, bramborem nebo jen chlebem.
Recept mám od jedné Jugoslávky žijící v Německu.
Kuchařka: Irrena