Sárský bramborák

86
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
2 velké cibule
2 lžíce sádla
100 g slaniny
1 velký pórek
2 vejce
muškátový oříšek
sůl
pepř
2 lžíce sekané petrželky nebo kopřiv

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme slaninu na škvarečky spolu s cibulí a pórkem nakrájeným na kolečka.

  2. Brambory nastrouháme NAHRUBO, přidáme vejce, petrželku (kopřivy), osmahnutou slaninu s cibulí a pórkem, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, zamícháme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě. Prvně asi půl hodiny pomalu a na poslední čtvrthodinu teplotu přidáme, aby vznikla křupavá kůrka. Bramborák podáváme teplý.

Poznámka od kuchařky

Chce to pekáč nebo pečící papír silně vymazat, ať to nedopadne jako u nás, viz. foto. Jinak chuťově je velmi dobrý, nevšední.