
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 velké cibule
- 2 lžíce sádla
- 100 g slaniny
- 1 velký pórek
- 2 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sekané petrželky nebo kopřiv
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme slaninu na škvarečky spolu s cibulí a pórkem nakrájeným na kolečka.
-
Brambory nastrouháme NAHRUBO, přidáme vejce, petrželku (kopřivy), osmahnutou slaninu s cibulí a pórkem, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, zamícháme.
-
Pečeme v předehřáté troubě. Prvně asi půl hodiny pomalu a na poslední čtvrthodinu teplotu přidáme, aby vznikla křupavá kůrka. Bramborák podáváme teplý.
Poznámka od kuchařky
Chce to pekáč nebo pečící papír silně vymazat, ať to nedopadne jako u nás, viz. foto. Jinak chuťově je velmi dobrý, nevšední.
Kuchařka: Marta









