
Suroviny
2 porce
- 400 g kuřecích křídel (tj. 6-7 křídel)
- 50 ml sójové omáčky
- 1/2 lžíce jablečného octa
- 1/2 lžíce cukru
- 1 lžička zázvoru
- 60 g hladké mouky
- 3 malé červené chilli papričky
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- rostlinný olej
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nasekané chilli papričky a zázvor. Dáme do uzavíratelné skelnice a protřepeme, aby se cukr rozpustil. Pak dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit.
-
Smícháme mouku s pepřem a osolíme. Ve směsi obalíme kuřecí křídla. Přebytečnou mouku oklepeme. Ve hlubším rendlíku rozehřejeme olej, v opravdu mocné vrstvě oleje zahřátého na 180 °C smažíme křídla po částech, měla by být zcela ponořená. Smažíme dozlatova, asi 10 minut.
-
Křídla odkládáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby olej okapal. Když máme všechna hotová, přendáme je do mísy a přelijeme směsí se sójovou omáčkou. Promícháme. Podáváme s dipem a dalamánkem nebo bagetkou.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/santungska-kureci-kr…