
Suroviny
6-8 porcí
- Půl kila jehněčího
- půl kila vepřových klobás
- půl kila bůčku
- půl kila hovězího
- 1 kuře
- půl kila žebírek
- 300g šunky
- 2 citróny rozřezané na poloviny
- 1 polévková lžíce lisovaného česneku
- 4 polévkové lžíce oleje
- 2 lžičky kuliček zeleného pepře
- 2 velké cibule
- 2 polévkové lžíce řapíkatého celeru
- půl kila brambor
- 1 šálek kapar
- hrnek sterilované kukuřice
- oregano
- tymián
- koriandr
- 2 čajové lžičky octa
- 2 čajová lžičky Tabasco omáčky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut.
-
Přidáme vepřové maso a necháme zvolna vařit asi 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu. Přidáme zbývající masa a necháme zvolna vařit dalších 10 minut.
-
Přidáme všechny zbývající přísady a podle potřeby přidáme vodu. Necháme zvolna vařit, dokud není zelenina měkka, dle chuti osolit. Podáváme horké s několika plátky avokáda a s bílou rýží.
Poznámka od kuchařky
Sancocho je dominikánské národní jídlo. Tato polévková mísa se obvykle připravuje k zvláštním příležitostem. Její příprava je zdlouhavá a jídlo obsahuje mnoho přísad. Během dušení se Dominikánci baví s přáteli, pijí karibský rum a pivo Presidente.