
- reklama -
Suroviny
- 180 g hrubé mouky
- 100 g tuku
- 1 lžíce mléka
- 1 prášek do pečiva
- 180 g solamylu, 120 g moučkového cukru
- 1 vejce a vejce na potření
- Krém:
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
- 1 žloutek (já ho nahrazuju salkem nebo jesenkou tak na 1 žloutek jedna lžíce)
- 4-5 polévkových lžic vody (horké)
- Vše našleháme
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto a necháme přes noc v chladu.
-
Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka.
-
Urovnáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
-
Pečeme opatrně a ještě horké sundáme z plechu, ale opatrně, mohou se lámat.
-
Spojíme krémem.
Poznámka od kuchařky
Tento druh má ráda moje mamka, jsou měkké a dobré.
Kuchařka: marunda