Salátový losos

55
- reklama -

Suroviny

1 konzerva losos ve vlastní šťávě (objem 170 ml)
4 cherry rajčátka
2 kusy salátu Little gem (mini římský salát)
čerstvé bylinky:
meduňka
rozmarýn
pažitka
bazalka
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Salát, rajčátka a bylinky opláchneme. Ze salátu nejprve opatrně oddělíme pěkné listy, na porci počítáme 2 – 3 listy.

  2. Zbytek salátu nakrájíme na drobné kousky, přidáme lososa i s olejem. Rajčátka nakrájíme na plátky (asi 3 z každého), bylinky nasekáme. Vše důkladně promícháme. Pak dle chuti osolíme, opepříme, „ocitronujeme“ a necháme v chladu odležet.

  3. Každý list naplníme směsí a upevníme párátkem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Vhodné jako rychlovka, pohoštění, lehý oběd, či večeře