Salátová srdíčka s červenou řepou, jogurtovým přelivem s křenem a ořechy

71
- reklama -

Suroviny

2 salátová srdíčka (nebo jeden hlávkový salát)
2 uvařené červené řepy
200 g bílého hustého jogurtu (typu řeckého)
2-3 lžíce krémového balsamica
1 lžíce jemně strouhaného křenu
hrst vlašských ořechů – opražených nasucho
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Salát omyjeme, osušíme (nejlépe v odstředivce na salát) a natrháme na menší kousky.
    Červenou řepu nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, promícháme s balsamicem a necháme chvíli marinovat.

  2. Jogurt mírně osolíme a smícháme s jemně nastrouhaným křenem.

  3. Salátové lístky rozdělíme do misek, promícháme s řepou, přidáme jogurt a každou misku posypeme kousky ořechů.

Poznámka od kuchařky

Místo vařené řepy můžeme použít pečenou.