Salát ze zelených rajčat

189
- reklama -

Suroviny

3 kg nezralých zelených rajčat
12 středně velkých cibulí
1 litr vody
1 litr octa
1 kg cukru
lžíce soli
lžíce celého pepře
2 lžíce nového koření
několik bobkových listů

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Vodu, ocet, cukr, sůl a koření povaříme, přidáme zeleninu a spolu ještě 10 min vaříme.

  3. Hotový salát dáme do sklenic a 20 minut zavaříme.

  4. (Před zavařením koření vyndávám, ale není to nutné.)

Poznámka od kuchařky

Salát je pikantní, sladkokyselý. Jeho výrobou se zbavíme rajčat, která nám na podzim už nestihnou dozrát.

Není vhodný pro děti a těhotné ženy.