- reklama -
Suroviny
- 3 kg nezralých zelených rajčat
- 12 středně velkých cibulí
- 1 litr vody
- 1 litr octa
- 1 kg cukru
- lžíce soli
- lžíce celého pepře
- 2 lžíce nového koření
- několik bobkových listů
Postup přípravy receptu
-
Omytá rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
Vodu, ocet, cukr, sůl a koření povaříme, přidáme zeleninu a spolu ještě 10 min vaříme.
-
Hotový salát dáme do sklenic a 20 minut zavaříme.
-
(Před zavařením koření vyndávám, ale není to nutné.)
Poznámka od kuchařky
Salát je pikantní, sladkokyselý. Jeho výrobou se zbavíme rajčat, která nám na podzim už nestihnou dozrát.
Není vhodný pro děti a těhotné ženy.
Kuchařka: cathleen