
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4-5 listů salátu
- 200 g zeleného chřestu
- 200 g jahod
- Zálivka:
- 1žíce olivového oleje
- 1 lžička balzamicového octa
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Špargľu (chřest) obvaríme do chrumkava buď v troške vody alebo v pare. Potom ju nakrájame na menšie kúsky a necháme vychladnúť.
-
Listy šalátu rozložíme na tanier a na ne uložíme špargľu a na polovice rozrezané jahody.
-
Suroviny na zálievku prešľaháme a šalát zalejeme.
Poznámka od kuchařky
Recept som našla tu: https://dobruchut.azet.sk/recept/47855/sparglovy-…
Veľmi sa mi páčil, tak som vyskúšala. Je výborný.
Kuchařka: tejaja









