- reklama -
Suroviny
- 250 g zelené čočky
- l velká hrst lišek
- 100 g salátu (lístky)
- 2 mladé cibulky s natí
- 1 kapie
- 1 lžíce másla
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičy bílého Aceto balsamico
- bílý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do ní očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme troškou vody.
-
Čočku uvaříme podle návodu – pozor, nesmí být rozvařená.
-
Na zálivku prošleháme olej s hořčicí, Balsamicem a bílým pepřem.
-
Cibulky i s natí jemně pokrájíme a promícháme s čočkou a liškami.
-
Přidáme listky salátu a zalijeme připravenou zálivkou.
-
Na talířích salát ozdobíme tenkými proužky kapie.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla použít rukolu, ale nesehnala jsem ji, myslím, že by tam byla lepší.
Kuchařka: maris