Salát ze zelené čočky s liškami

46
- reklama -

Suroviny

250 g zelené čočky
l velká hrst lišek
100 g salátu (lístky)
2 mladé cibulky s natí
1 kapie
1 lžíce másla
100 ml olivového oleje
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičy bílého Aceto balsamico
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do ní očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme troškou vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Čočku uvaříme podle návodu – pozor, nesmí být rozvařená.

  3. Na zálivku prošleháme olej s hořčicí, Balsamicem a bílým pepřem.

  4. Cibulky i s natí jemně pokrájíme a promícháme s čočkou a liškami.

  5. Přidáme listky salátu a zalijeme připravenou zálivkou.

  6. Na talířích salát ozdobíme tenkými proužky kapie.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla použít rukolu, ale nesehnala jsem ji, myslím, že by tam byla lepší.