
- reklama -
Suroviny
- 1 větší vodnice
- 1 velká mrkev
- sůl
- Zálivka:
- 150 ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1/2 lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 lžíce dijonské hořčice
- citronová šťáva
- 1/2 lžičky práškové stevie (nebo 1 1/2 lžičky cukru) – podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Vodnici i mrkev oloupeme, nastrouháme najemno a mirně osolíme.
-
V misce smícháme všechny ingredience na zálivku a prošleháme je metličkou.
-
Připravenou zeleninu promícháme se zálivkou a necháme 1/2 hodiny v ledničce rozležet.
Poznámka od kuchařky
Dietnější verze je bez majonézy, ale s ní je salát jemnější.
Kuchařka: maris