
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g ječných krup
- salátová okurka
- 1-2 barevné papriky (nebo může být i sterilovaná)
- sůl
- pepř
- 2 rajčata
- 1 hlávkový salát
- řeřicha
- 2 vařená vejce
- Zálivka:
- 3 PL olivového oleje
- 2 Pl vinného octa
- med
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana
- 1 stroužek česneku
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme vodou, slijeme a zalijeme čistou vodou a necháme 60 minut máčet. Poté uvaříme s troškou soli do měkka.
-
Scedíme, propláchneme, aby se neslepily a necháme je vychladnout. Dáme do mísy, přidáme okurku nakrájenou na kostičky, papriky, řeřichu, rajčata, natrháme na menší kousky salát.
-
Smícháme všechny suroviny na zálivku a nalijeme do salátu. Nakonec promícháme a přidáme vejce.
Poznámka od kuchařky
Byla jsem velmi skeptická k tomuto salátu, ale neodolala jsem ho vyzkoušet. Znám kroupy jen do polévky a houbového kuby. Moc mě to překvapilo, ale pozitivně. Chutnal a je dost sytý.
Kuchařka: janatka