Salát z vařených krup

100
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g ječných krup
salátová okurka
1-2 barevné papriky (nebo může být i sterilovaná)
sůl
pepř
2 rajčata
1 hlávkový salát
řeřicha
2 vařená vejce
Zálivka:
3 PL olivového oleje
2 Pl vinného octa
med
sůl
pepř
zakysaná smetana
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy propláchneme vodou, slijeme a zalijeme čistou vodou a necháme 60 minut máčet. Poté uvaříme s troškou soli do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Scedíme, propláchneme, aby se neslepily a necháme je vychladnout. Dáme do mísy, přidáme okurku nakrájenou na kostičky, papriky, řeřichu, rajčata, natrháme na menší kousky salát.

  3. Smícháme všechny suroviny na zálivku a nalijeme do salátu. Nakonec promícháme a přidáme vejce.

Poznámka od kuchařky

Byla jsem velmi skeptická k tomuto salátu, ale neodolala jsem ho vyzkoušet. Znám kroupy jen do polévky a houbového kuby. Moc mě to překvapilo, ale pozitivně. Chutnal a je dost sytý.