
- reklama -
Suroviny
- 1 balík těstovinové rýže
- 1 kedluben
- 1 svazek ředkviček
- 1 cibule
- 15 dkg šunky
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- libeček
- bazalka
- petrželka
- sůl
- pepř
- balkánský sýr
Postup přípravy receptu
-
Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu a necháme okapat.
-
Na pánvi s olejem orestujeme cibulku a šunku nakrájenou na kostky. Zamícháme do těstovin a necháme vystydnout.
-
Kedluben nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na kolečka.
-
V misce si rozmícháme pomazánkové máslo, hořčici a bylinky. Osolíme a opepříme. Promícháme s těstovinovou rýží, šunkou, zeleninou a necháme v lednici minimálně 1 hodinku odležet. Podáváme posypané balkánským sýrem a s tmavým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Se solením opatrně, balkánský sýr je dost slaný.
Kuchařka: misza