
- reklama -
Suroviny
- těstoviny uvařené na skus
- jogurt bílý
- majonéza nebo tatarka
- 1 polévková lžíce hořčice plnotučné
- sůl
- pepř
- cibule (nakrájet drobně)
- mrkev (na jemné proužky)
- celer (na jemné proužky)
- hrášek mražený (nechat roztát za pokojové teploty)
- červená paprika (na proužky)
- česnek (na tenoučké plátečky)
- případně další zelenina podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvařit na skus, propláchnout studenou vodou, aby se nelepily a nechat dobře okapat.
-
Smíchat jogurt s majonézou v poměru cca 1:1 nebo podle chuti.
-
Vmíchat hořčici, sůl a pepř, potom vmíchat zeleninu a nakonec opatrně vmíchat vařené těstoviny a dochutit.
-
Dát do ledničky vychladit, ale nedočkavci mohou konzumovat hned.
-
Zdobit podle vlastního uvážení – já jsem posypala pórkem, obložila rajčaty a paprikou.
Kuchařka: Nadja