Salát z růžičkové kapusty, parmezánu a citrónu

49
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g nemražené růžičkové kapusty
3 vrchovaté lžíce parmezánu
¼ hrnku olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
½ granátového jablka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme kapustičky – zahnědlé či zvadlé lístky vyhodíme, každou kapustu rozpůlíme, vyřízneme košťál (kdo nerad vyhazuje, dá do vývaru) a nakrájíme na jemňounké plátky. Přendáme do mísy a promneme rukama, aby se jednotlivé lístky oddělily.

  2. Přidáme na jemno nastrouhaný parmazán, olivový olej a citronovou šťávu. Dochutíme čerstvě namletým pepřem. Parmazán je dost slaný sám o sobě, takže dosolí jen ten, kdo je vyloženě do slaného fanda.

  3. Z půlky granátového jablka vyloupeme semínka a každou porci salátu jimi posypeme.

Poznámka od kuchařky

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro „bezlebkace,“ ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/