
- reklama -
Suroviny
- 2 červené cibule
- 8 tenoučkých plátků pancetty
- čerstvý tymián
- hrst piniových oříšků
- mořská sůl – špetku
- 1 balení rukoly
- balzamikový ocet
- olivový olej
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky.
Na suché pánvi vypečeme plátky slaniny dokřupava, odložíme na ubrousek kvůli odsátí tuku. -
Do tuku po opékání přidáme trošku oleje, nasekaný tymián, cibuli, oříšky, sůl. Smažíme, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak ihned odstavíme.
-
Do mísy rozprostřeme rukolu, přidáme směs z pánve i s tukem, pokapeme balzamikem. Navrch rozdrobíme opečenou slaninu a přidáme několik hoblinek parmazánu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme ihned. S opečeným bílým pečivem klidně jako večeři. Je výborný.
Zdroj: kamarádka Vlasta.
Kuchařka: zizala