Salát z restované cukety s mátovým smetanovým dresinkem

45
- reklama -

Suroviny

3 PL olivového oleje
3 mladé cukety
1 kozí rohy
citronová šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř (nejlépe citronový)
Dresink:
200 g zakysané smetany
několik lístků čerstvé máty
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cukety dobře omyjeme a nakrájíme na půlkolečka asi 0,5 cm silná.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vhodíme cuketu a na prudším ohni restujeme, za velmi častého obracení!

  3. Cuketa by neměla pustit vodu, měla by po orestování být lehce opečená, ale ne rozměklá, zkrátka „na skus“. Ještě horkou cuketu přesuneme z pánve do salátové mísy, zakapeme citr. šťávou, osolíme a opeříme.

  4. Necháme stát asi 10 minut.

  5. Mezitím připravíme dresink: mátu jemně nakrájíme a vmícháme do zakysané smetany.Podle chuti osolíme.

  6. Pálivou papriku očistíme, pečlivě ji zbavíme jadérek, nakrájíme na jemná kolečka a přidáme k cuketě.

  7. Společně opatrně promícháme a dáme buď vychladit, nebo můžeme podávat i vlažné, v obou případech přelité smetanovým dresinkem. Jako přílohu volíme opečenou bagetku nebo toustový chléb.