Salát z ředkve, mrkve a okurky

50
- reklama -

Suroviny

salátová okurka
3 mladé mrkve
bílá ředkev
1/2 svazku pažitky
2 lžíce oleje z praženého sezamu
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžičky třtinového cukru
sůl
špetka drcených čili papriček

Postup přípravy receptu

  1. Okurku, je-li nutné, oloupejte, odstraňte semínka. Mrkev a ředkev očistěte. Zeleninu nakrájejte na nudličky. Poměr surovin by měl být asi 1/3 z každé.


    Zobrazit celý recept

  2. Pažitku nasekejte a přidejte k zelenině.

  3. Zbývající suroviny smíchejte a zálivkou přelijte salát. Nechte asi 10 min odležet. Můžete i déle, chutě se více spojí, ale zelenina ztratí na křupavosti.

Poznámka od kuchařky

Nevím, do jaké míry je recept autentický. Salát jsem jedla poprvé před dvaceti lety v Manile, v čínské či thajské restauraci. Používali, místo u nás běžné pažitky, pažitku čínskou, ta má lehce česnekovou chuť.