Salát z řapíkatého celeru

76
- reklama -

Suroviny

200 g rapikateho celeru
1/2 mensiho rimskeho salatu (nebo ledoveho salatu)
3 lzice majonezy
3 lzice zakysane smetany
2 lzicky citronove stavy
1 lzice dijonske horcice
hrstka hladkoliste petrzelky
zelene olivy bez pecky
sul
pepr

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer očistíme, nakrájíme na drobné proužky. Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky.

  2. Na dressing smícháme majonézu, smetanu, hořčici, petrželku a citronovou šťávu.

  3. Dochutíme solí, pepřem a promicháme s celerem a salátem.

  4. Posypeme pokrájenými olivami.

Poznámka od kuchařky

inspirace: www.coopclub.cz

Salat je velmi dobry, dressingu bylo docela hodne, nedavala jsem vsechen.