![Salát z polníčku s houbami a slaninou_5ff716602847b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/salat-z-polnicku-s-houbami-a-slaninou_5ff7166016f1f.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 250 g polníčku
- 250 g hlívy (nebo jiných čerstvých hub)
- 2 rajčata
- 100 g prorostlé slaniny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička hořčice
- drcený kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Hlivu nakrájame na menšie kúsky a na oleji restujeme s trochou rasce a soľou asi 10 min. Odstavíme a vmiešame horčicu a ocot. Necháme vychladnúť.
-
Polníček dáme do misy a premiešame s hubami, olejom a na kocôčky nakrájanými paradajkami.
-
Slaninu nakrájame na malé plátočky a vyškvaríme.
Šalát na tanieri prelejeme horúcim výpekom so slaninou až tesne pred podávaním.
Kuchařka: tejaja