Salát z polníčku s houbami a slaninou

47
- reklama -

Suroviny

250 g polníčku
250 g hlívy (nebo jiných čerstvých hub)
2 rajčata
100 g prorostlé slaniny
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička hořčice
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlivu nakrájame na menšie kúsky a na oleji restujeme s trochou rasce a soľou asi 10 min. Odstavíme a vmiešame horčicu a ocot. Necháme vychladnúť.


    Zobrazit celý recept

  2. Polníček dáme do misy a premiešame s hubami, olejom a na kocôčky nakrájanými paradajkami.

  3. Slaninu nakrájame na malé plátočky a vyškvaríme.
    Šalát na tanieri prelejeme horúcim výpekom so slaninou až tesne pred podávaním.