
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 30 dkg pekingského zelí (může být i hlávkové)
- 4 jablka (mně stačila 2 větší)
- 1 větší cibule (já použila dvě jarní cibulky i s natí)
- lžička cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce strouhaného křenu nebo Krenexu
- 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen, petrželovou nať, cukr, olivový olej a vše promícháme. Podle chuti přidáme pepř a sůl.
Poznámka od kuchařky
Tento salát jsem dosud připravovala pouze z hlávkového zelí, ale protože bylo nutné už spotřebovat pekingské zelí v lednici, tak jsem zkusila stejnou úpravu i u něj:-)
Že bych recept mohla vložit na topky, jsem si vzpomněla pozdě a nenafotila přípravu.
Kuchařka: pipre