Salát z pekingského zelí, s jablkem a křenem

267
- reklama -

Suroviny
4 porce

30 dkg pekingského zelí (může být i hlávkové)
4 jablka (mně stačila 2 větší)
1 větší cibule (já použila dvě jarní cibulky i s natí)
lžička cukru
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce strouhaného křenu nebo Krenexu
1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
citronová šťáva z 1/2 citronu
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen, petrželovou nať, cukr, olivový olej a vše promícháme. Podle chuti přidáme pepř a sůl.

Poznámka od kuchařky

Tento salát jsem dosud připravovala pouze z hlávkového zelí, ale protože bylo nutné už spotřebovat pekingské zelí v lednici, tak jsem zkusila stejnou úpravu i u něj:-)

Že bych recept mohla vložit na topky, jsem si vzpomněla pozdě a nenafotila přípravu.