
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg co nejmenších nových brambor
- 2 jarní cibulky
- 1/2 salátové okurky
- 2 stroužky česneku
- cca 3 PL zakysané smetany
- 1 PL smetany na vaření
- pár kapek bílého vinného octa
- čerstvý kopr
- estragon
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně omyjeme a cca 5 minut povaříme i se slupkou. Slijeme, zakápneme olejem, promícháme a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a pečeme doměkka. Pak je necháme vychladnout.
-
Na zálivku umícháme obě smetany, rozdrcený česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Okurku nakrájíme na drobné kostičky, jarní cibulky na kolečka a bylinky posekáme.
-
Brambory překrájíme na poloviny, přidáme k nim zeleninu, bylinky, zakápneme troškou vinného octa a spojíme zálivkou. Dochutíme podle potřeby. Necháme uležet.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea