Salát z pečené dýně s křenovou smetanou

60
- reklama -

Suroviny

1 dýně Hokkaido
2 PL olivového oleje
grilovací koření na zeleninu
1 červená paprika
nať jarní cibulky
římský kmín
1 PL octa balsamico
200 g zakysané smetany
křen (kolik kdo snese)
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem a kořením a spolu s rozpůlenou paprikou upečeme v troubě doměkka.

  2. Papriku nakrájíme na proužky (můžeme sloupnout slupku) a spolu s dýní vložíme do mísy. Posypeme římským kmínem (opatrně, je dost aromatický!), přidáme ocet a promícháme. Necháme v lednici vychladit.

  3. Smetanu smícháme se solí a nastrouhaným křenem. Vychlazený salát posypeme nasekanou zelenou částí cibulky a buď smetanou přelijeme, nebo dip podáváme zvlášť v mističce.