
- reklama -
Suroviny
- 1 dýně Hokkaido
- 2 PL olivového oleje
- grilovací koření na zeleninu
- 1 červená paprika
- nať jarní cibulky
- římský kmín
- 1 PL octa balsamico
- 200 g zakysané smetany
- křen (kolik kdo snese)
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Dýni nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem a kořením a spolu s rozpůlenou paprikou upečeme v troubě doměkka.
-
Papriku nakrájíme na proužky (můžeme sloupnout slupku) a spolu s dýní vložíme do mísy. Posypeme římským kmínem (opatrně, je dost aromatický!), přidáme ocet a promícháme. Necháme v lednici vychladit.
-
Smetanu smícháme se solí a nastrouhaným křenem. Vychlazený salát posypeme nasekanou zelenou částí cibulky a buď smetanou přelijeme, nebo dip podáváme zvlášť v mističce.
Kuchařka: Danca