
- reklama -
Suroviny
- 250 g cervene repy (2 mensi bulvy)
- 4 male cervene cibule
- 4 tenke platky masla
- na omacku:
- 4 lzice olivoveho oleje
- 3 lzice balzamikoveho octa
- 2 lzice citronove stavy
- 1 strouzek cesneku
- 1 lzicka suseneho tymianu
- sul
- drceny pepr
- 1/2 hlavky rimskeho salatu
- trocha kopru
- zalivka:
- 2 vrchovate lzicky zakysane smetany
- 1 vrchovata lzicka majonezy
- par kapek citronove stavy
- sul
- drceny pepr
Postup přípravy receptu
-
Repu a cibuli oloupeme a nakrajime na ctvrtiny.
-
Olivovy olej, balzamikovy ocet, citronovou stavu, prolisovany strouzek cesneku, tymian, sul a pepr smichame.
-
Pridame repu, cibuli a promichame.
-
Smes (i s omackou) nasypeme do zapekaci nadoby, poklademe platky masla, prikryjeme a pri 220 stupnich (horni a dolni ohrev) cca 60 minut peceme (do zmeknuti repy). Pote nechame vychladnout.
-
Repu nakrajime na libovolne kousky.
-
Rimsky salat nakrajime na tenke prouzky.
-
Na nej rozlozime nakrajenou repu, cibuli a zalijeme omackou z repy.
-
Lehce posypeme natrhanym koprem a zalijeme zalivkou, kterou jsme ziskali smichanim smetany, majonezy, citronove stavy, soli a pepre.
Poznámka od kuchařky
inspirace na pecenou repu: www.videojug.com (upraveno)
Kuchařka: aisha