
- reklama -
Suroviny
- 3 řepy velikosti tenisáku
- 1 stejně velkou cibuli nebo dvě menší
- 2 – 3 stroužky česneku
- 3 PL oleje
- 2 PL octa balsamico
- cca 1 PL třtinového cukru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- čerstvý tymián
- Na dresink:
- 1 zakysaná smetana
- čerstvý kopr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory.
-
Nakrájíme na osminky a cibuli také.
-
Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka.
-
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí. Salát podáváme teplý i studený přelitý dresinkem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea