
Suroviny
- (množství je orientační)
- 2 mrkve
- 4 menší jablka
- 1 banán
- hrstka salátu Misticanza (viz POZN.)
- 250 ml ovocného jogurtu (viz POZN.)
- 1 KL skořice
- citronová šťáva
- 1 PL sezamového či jiného kvalitního oleje
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme, já jen vyloupnu ošklivá místa jablek, jinak neloupu, mrkev oloupeme. Obé nastrouháme. Oloupaný banán dle stupně zralosti buď nahrubo nastrouháme nebo rozmělníme, přidáme k mrkvi a jablkám a prokapeme citronem.
-
Ze směsi salátu vybereme, pokud možno, od každého druhu pár lístků, které nasekáme. Přidáme do salátu. Opět ochutíme citronem a smícháme s olejem.
-
Ochucený jogurt smícháme se skořicí, přichutíme citronem a opatrně vmícháme do salátu, dochutíme dle naší chuti a necháme odstát, aby se chutě spojily.
Poznámka od kuchařky
Salát Misticanza (Itálie a koupený v Kauflandu) je směs listů salátu insalatina, baby špenátu, mangoldu a řepy červené.
Jogurt – já použila jahodový jogurtový nápoj z farmy, která k nám dováží mléčné produkty a jsou opravdu vynikající. Jinak ale lze použit kvalitní bílý jogurt a smíchat jej s vlastním domácím nebo kupovaným džemem, případně dát i rozmixované drobné ovoce (jahody, rybíz, brusinky, borůvky… i směsi)
Jde o dietní a velmi svěží, lehký salát. Příjemně jsou v něm cítit sezamová semínka. Já si jej dala jako oběd. Ale samozřejmě jde i ke svačině nebo lehké večeři.