- reklama -
Suroviny
- 5-6 matjesů (nebo slanečků, které ale pečlivě očistíme od kostiček)
- 1 veliká cibule
- 2-3 sladkokyselé okurky
- 2 dobře uvařené středně velké mrkve
- 1 kelímek sladké smetany ke šlehání (nebo kysané smetany)
- 8-10 kuliček pepře
- 4 celá nová koření
- 2 větší bobkové listy
Postup přípravy receptu
-
Matjesy nakrájíme na menší kousky – nudličky, okurky a mrkev na půlkolečka, cibuli na čtvrtkolečka. Vše v misce důkladně promícháme a spojíme smetanou ke šlehání nebo zakysankou.
-
Do vhodné nádoby (já používám velkou zavařovací sklenici) na dno vložíme polovinu koření, na to dáme polovinu promíchaného salátu, pak zbylé koření a druhou půlku salátu. Necháme několik dní uležet v lednici (nejméně 48 hodin).
Poznámka od kuchařky
Komu se nezdá šlehačka nebo zakysanka do rybího salátu vhodná, ujišťuji, že to právě dělá z tohoto salátku náramnou lahůdku. Někdy přidávám i na jemné nudličky nakrájenou půlku (oloupaného) jablka. Přeji dobrou chuť.
Kuchařka: MamlajdaD