
- reklama -
Suroviny
- 300 g čerstvý mangold
- 250 g mražené houby – použila jsem václavky
- sůl
- pepř
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- šťáva z poloviny citronu
Postup přípravy receptu
-
Listy mangoldu aj so stopkou umyjeme, necháme okvapkať, pokrájame na cca 2 cm prúžky. Huby dobre prevaríme v slanej vode, vychladíme, necháme odkvapkať na sitku.
-
Prešľaháme olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie, pretlačíme cesnak. Zálievkou prelejeme šalát, zľahka premiešame. Podávame napr. s krutónkami, alebo čerstvým pečivom.
-
Ak použijeme čerstvé šampiňóny, opečieme ich pokrájané na plátky, nevaríme. Tak isto môžeme použiť čerstvý mladý špenát.
Kuchař: magdalenka