Salát z lilku

61
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1 středně velký lilek (i víc, záleží, kolik lidí bude u stolu)
200 g hlívy ústřičné
4-5 stroužků česneku
1 lžička nasekaných chilli papriček
2 zelené cibulky
1 lžička sezamových semínek
2,5 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje (lze nahradit olivovým, ale není to totéž)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na špalíčky cca 5 cm dlouhé a dáme vařit do páry na 15 minut.

  2. Na 1 lžíci sezamového oleje mezitím osmažíme na nudličky nakrájenou hlívu.

  3. K hlívě přidáme na kolečka nakrájené zelené cibulky a nasekané čili papričky.

  4. Na 1 lžíci sójové omáčky opražíme sezamová semínka a přidáme ke směsi.

  5. Nakonec přidáme nadrobno nasekaný česnek, zbytek sojové omáčky a semínka.

  6. Podle potřeby dosolíme. Vše společně prohřejeme a servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Je to korejský recept, který jsem si podle sebe upravila.

Zdroj Albert magazín

Můžu doporučit. Nikdy bych nevěřila, co všechno lze vytvořit z lilku a je mi moc líto, že jsem ho dřív v zelenině přehlížela.

K receptu je připsáno, že je v Korei podáván s rýží. Já si ho dala jen tak.