
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 1 středně velký lilek (i víc, záleží, kolik lidí bude u stolu)
- 200 g hlívy ústřičné
- 4-5 stroužků česneku
- 1 lžička nasekaných chilli papriček
- 2 zelené cibulky
- 1 lžička sezamových semínek
- 2,5 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje (lze nahradit olivovým, ale není to totéž)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na špalíčky cca 5 cm dlouhé a dáme vařit do páry na 15 minut.
-
Na 1 lžíci sezamového oleje mezitím osmažíme na nudličky nakrájenou hlívu.
-
K hlívě přidáme na kolečka nakrájené zelené cibulky a nasekané čili papričky.
-
Na 1 lžíci sójové omáčky opražíme sezamová semínka a přidáme ke směsi.
-
Nakonec přidáme nadrobno nasekaný česnek, zbytek sojové omáčky a semínka.
-
Podle potřeby dosolíme. Vše společně prohřejeme a servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Je to korejský recept, který jsem si podle sebe upravila.
Zdroj Albert magazín
Můžu doporučit. Nikdy bych nevěřila, co všechno lze vytvořit z lilku a je mi moc líto, že jsem ho dřív v zelenině přehlížela.
K receptu je připsáno, že je v Korei podáván s rýží. Já si ho dala jen tak.
Kuchařka: JanaDorazinova









