![Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček_5ff68cec0bb75.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/salat-z-kedlubny-mrkve-a-redkvicek_5ff68cebed1d3.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1 větší mladá kedlubna
- 1 větší mrkev
- několik ředkviček
- 1-2 mladé lahůdkové cibulky i s natí
- hrstička mladých kedlubnových a ředkvičkových lístků
- sůl a pepř podle chuti
- 150-200 g dobrého bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na plátky. Oprané lístečky nasekáme nadrobno. Několik plátků ředkviček a pár celých lístečků si ponecháme na ozdobu.
-
Cibulku nakrájíme na jemné kroužky a přidáme k zelenině. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme jogurt a ještě jednou promícháme.
-
Ozdobíme a můžeme podávat. Můžeme přidat i nějaké oblíbené zelené bylinky, petrželkou počínaje a saturejkou konče (ta je i proti nadýmání).
Kuchařka: MamlajdaD