
- reklama -
Suroviny
- 500 g kadeřávku
- 1 bazalkové alebo bílé tofu
- 100 g červené čočky
- olej
- 1 lžíce sojové omáčky
- Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- Na posyp:
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Kučeravý kel (kadeřáek) nakrájaný na rezance na lyžici oleja restujeme asi 3 min. Necháme vychladnúť.
-
Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a na lyžici oleja opečieme dozlata.
-
Šošovicu podlejeme vodou tak, aby bola zarovno so šošovicou a nezakrytú na slabom ohni dusíme, kým sa voda nevyparí. Občas premiešame. Šošovica musí ostať chrumkavá, nesmie byť mäkká, takže nerestujeme dlhšie ako 5 minút.
-
Na zálievku zmiešame olej, prelisovaný cesnak, med, šťavu a sójovú omáčku.
-
V mise premiešame kel, šošovicu a tofu. Zalejeme zálievkou a opäť jemne premiešame.
-
Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici a posypeme šalát.
Kuchařka: tejaja