Salát z kadeřávku

799
- reklama -

Suroviny

500 g kadeřávku
1 bazalkové alebo bílé tofu
100 g červené čočky
olej
1 lžíce sojové omáčky
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
Na posyp:
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Kučeravý kel (kadeřáek) nakrájaný na rezance na lyžici oleja restujeme asi 3 min. Necháme vychladnúť.

  2. Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a na lyžici oleja opečieme dozlata.

  3. Šošovicu podlejeme vodou tak, aby bola zarovno so šošovicou a nezakrytú na slabom ohni dusíme, kým sa voda nevyparí. Občas premiešame. Šošovica musí ostať chrumkavá, nesmie byť mäkká, takže nerestujeme dlhšie ako 5 minút.

  4. Na zálievku zmiešame olej, prelisovaný cesnak, med, šťavu a sójovú omáčku.

  5. V mise premiešame kel, šošovicu a tofu. Zalejeme zálievkou a opäť jemne premiešame.

  6. Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici a posypeme šalát.