
- reklama -
Suroviny
- 400 g hlívy ústřičné
- 250 g čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce vinného octa
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička nastrouhaného křenu
- 1 lžíčka nastrouhaného zázvoru
- 1/4 lžičky koření na čínu
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na nudličky a na pánvi na slunečnicovém oleji osmažíme do změkknutí.
-
Vyjmeme a dáme do mísy.
-
Oloupaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a nadrobno nakrájenou chilli papričku osmažíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené čínské zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce společně smažíme.
-
Přidáme do mísy a zalijeme zálivkou ze zbytku oleje, octa, soli, pepře a čínského koření.
-
Promícháme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Velká kniha salátů
Kuchařka: HankaPu