Salát z hlívy ústřičné s čínským zelím

80
- reklama -

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
250 g čínského zelí
1 mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička nastrouhaného křenu
1 lžíčka nastrouhaného zázvoru
1/4 lžičky koření na čínu
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na nudličky a na pánvi na slunečnicovém oleji osmažíme do změkknutí.

  2. Vyjmeme a dáme do mísy.

  3. Oloupaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a nadrobno nakrájenou chilli papričku osmažíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené čínské zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce společně smažíme.

  4. Přidáme do mísy a zalijeme zálivkou ze zbytku oleje, octa, soli, pepře a čínského koření.

  5. Promícháme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj Velká kniha salátů