
- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávkového zelí
- 1 větší mrkev
- 1 salátová okurka
- 1 tatarka 250 ml
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nakrájíme na slabé nudličky, dáme do mísy a posypeme solí, pepřem a cukrem. Necháme odležet asi tak 15 minut. Zelí pustí trošku šťávy.
-
Pak nastrouhám mrkev a okurku. Záleží na vás jak silnou chcete, já strouhám na jemno.
-
Přidám k zelí a promíchám.
-
Nakonec přidám tatarku, pořádně promíchám a dám do ledničky odležet – ale nemusíte.
-
Podáváme buď k masu, rizotu, zapečeným flíčkům a tak dále. Nebo my to jíme i jen tak s bagetou.
Kuchař: stana5